Wie praat het meeste tegen jou? Jijzelf. Met jouw gedachtes. Je kunt je voorstellen dat je jezelf de grond in kunt praten. Doordat je zoveel van jezelf verwacht, word je ook vaak teleurgesteld. Met jouw kritische blik zie je vooral de dingen die mis gaan. Er zijn altijd verbeterpunten toch?! Zo denk je steeds vaker negatief over jezelf. En daardoor ga je nog harder je best doen. Stress! Continue stress.

Je raakt oververmoeid van jouw gedachtes

Alleen, dat wil je natuurlijk niet. Want je wil graag alles goed doen. Je wilt niet falen. Daarom bespreek je dit niet met familie of vrienden. Je blijft hoge eisen aan jezelf stellen. Het geeft een enorme druk op je schouders. De negatieve gedachtes blijven komen. Op die manier beland je in een negatieve spiraal.

Wanneer je te lang blijft hangen in die negatieve spiraal heb je grote kans dat je (opnieuw) een burn-out of depressie krijgt. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Goed nieuws!

Wanneer je jezelf in een negatieve spiraal kunt brengen, kun je er ook zelf voor zorgen dat je weer in de spiraal omhoog komt. Dit kan met meer succeservaringen en met meer positieve gedachtes. En dan bedoel ik niet halleluja positief, maar meer realistische gedachtes.

Onderzoek jouw gedachtes, bijvoorbeeld samen met een coach of met het werkboekje over de kracht van gedachtes. Met dit werkboekje kun je zelfstandig aan de slag. Je vindt er ervaringsverhalen, maar vooral veel oefeningen waarmee je zelf direct aan de slag kan.

Ontdek welke onmogelijke eisen jij aan jezelf stelt. En ga vervolgens stap voor stap aan de slag. Door kleine doelen te stellen, ga je steeds meer successen ervaren. Je kunt zo jouw gedachtes langzamerhand steeds realistischer maken. Hierdoor zijn jouw gevoelens ook weer positiever en kom je in de spiraal omhoog.

Zo ga je weer stralen!

Geen artikel meer missen?

Geen artikel meer missen?

 

Schrijf je nu gratis in, dan ontvang je een mail zodra ik een nieuw artikel plaats!

Dank voor je inschrijving! Vanaf nu mis je geen enkel artikel meer.