Van eenzaamheid naar verbondenheid

Verbinding

Averechtse aanpak

Wanneer je de landelijke aanpak van eenzaamheid vergelijkt met onderzoek over ‘wat werkt’, ontdek je dat veel daarvan niet overeenkomt. Een niet-eenzaam persoon die een eenzaam persoon gaat helpen, werkt vooral stigmatiserend. Extra ontmoeting organiseren kan zelfs averechts werken.

Wat werkt dan wel?

Ontdek tijdens onze training de wereld van eenzaamheid naar verbondenheid. Je ontvangt informatie over effectieve aanpakken. Ook krijg je tools die je als professional direct kunt inzetten in de praktijk. Eenzaamheid wordt daarbij aangevlogen vanuit de positieve gezondheid van Machteld Huber en het begrip welbevinden van prof. dr. Joris Slaets.

Niks doen is geen optie

Eenzaamheid komt in elke gemeente veel voor, gemiddeld bij 39% van de inwoners. Eenzaamheid kan ernstige lichamelijke en psychische gevolgen hebben. Dit gaat van verminderd zelfvertrouwen tot depressies. Van zelfverwaarlozing tot schulden. Juist nu, in de tijd van corona, is het voorkomen en verminderen van eenzaamheid van groot belang.

Voorkom een verkeerde aanpak!

Workshop

Van eenzaamheid naar verbondenheid – een unieke aanpak. Tijdens deze workshop ontdekken professionals wat werkt om eenzaamheid te voorkomen of verminderen. De theorie wordt interactief aangeboden en daarnaast worden praktische tools aangereikt. De workshop wordt op maat aangeboden naar aanleiding van een vrijblijvend oriëntatiegesprek. 

Train-de-trainer

Een train-de-trainer traject geeft professionals de mogelijkheid om zelf expert te worden op het gebied van eenzaamheid. Wij dompelen de professional onder in het thema en bieden begeleiding wanneer zij zelf de training gaan geven. Het traject wordt op maat aangeboden naar aanleiding van een vrijblijvend oriëntatiegesprek. 

Tools

Praktische tools die je direct kunt inzetten in de praktijk. Het werkboek kracht van gedachtes biedt hulp bij negatieve gedachtes. De gesprekskaartjes kunnen worden gebruikt om ‘het goede gesprek’ te voeren. De thema’s zijn gebaseerd op wat werkt tegen eenzaamheid. Mijn boek ‘van eenzaamheid naar verbinding – een unieke aanpak voor professionals’  kan tegen gereduceerde prijs gereserveerd worden voor de voorverkoop.

Lees meer over eenzaamheid in onze kennisbank

Introtekst
Introtekst
Introtekst
Geen artikel meer missen?

Geen artikel meer missen?

 

Schrijf je nu gratis in, dan ontvang je een mail zodra ik een nieuw artikel plaats!

Dank voor je inschrijving! Vanaf nu mis je geen enkel artikel meer.