Van eenzaamheid naar verbinding

Verbinding

Averechtse aanpak

Wanneer je de landelijke aanpak van eenzaamheid vergelijkt met onderzoek over ‘wat werkt’, ontdek je dat veel daarvan niet overeenkomt. Een niet-eenzaam persoon die een eenzaam persoon gaat helpen, werkt vooral stigmatiserend. Extra ontmoeting organiseren kan zelfs averechts werken.

Wat werkt dan wel?

Ontdek tijdens onze training de wereld van eenzaamheid naar verbondenheid. Je ontvangt informatie over effectieve aanpakken. Ook krijg je tools die je als professional direct kunt inzetten in de praktijk. Het thema wordt daarbij aangevlogen vanuit de positieve gezondheid van Machteld Huber en het begrip welbevinden van prof. dr. Joris Slaets.

Niks doen is geen optie

Eenzaamheid komt in elke gemeente veel voor, gemiddeld bij 39% van de inwoners. Het kan ernstige lichamelijke en psychische gevolgen hebben. Dit gaat van verminderd zelfvertrouwen tot depressies. Van zelfverwaarlozing tot schulden. Juist nu, in de tijd van corona, is het voorkomen en verminderen van hiervan van groot belang.

Voorkom een verkeerde aanpak!

Workshop

Van eenzaamheid naar verbondenheid – een unieke aanpak. Tijdens deze workshop ontdekken professionals wat werkt om eenzaamheid te voorkomen of verminderen. De theorie wordt interactief aangeboden en daarnaast worden praktische tools aangereikt. Deze workshop wordt op maat aangeboden naar aanleiding van een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Train-de-trainer

Een train-de-trainer traject geeft professionals de mogelijkheid om zelf expert te worden op het gebied van eenzaamheid. Wij dompelen de professional onder in het thema en bieden begeleiding wanneer zij zelf de training gaan geven. Het traject wordt op maat aangeboden naar aanleiding van een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Tools

Praktische tools die je direct kunt inzetten in de praktijk. Het werkboek kracht van gedachtes biedt hulp bij negatieve gedachtes. De gesprekskaartjes kunnen worden gebruikt om ‘het goede gesprek’ te voeren en verbondenheid te stimuleren. . Mijn boek ‘van eenzaamheid naar verbinding – een unieke aanpak voor professionals’  kan tegen gereduceerde prijs gereserveerd worden voor de voorverkoop.

Dit zeggen klanten over onze workshop

"Ik vond het een bijzondere avond. Mooi hoe kwetsbaar mensen zich op durven stellen als het gaat over het delen van verhalen over eenzaamheid. Iedereen heeft wel een verhaal en beeld hierbij, maar toch is het voor iedereen anders. Dat vond ik een eye-opener!"

Nadine Stolk

Directeur, Hillegomse Muziekschool

Lees meer in onze kennisbank

Wat is eenzaamheid eigenlijk? In Nederland is hier een veelgebruikte definitie voor opgesteld.

We zien eenzaamheid vaak als een probleem dat moet worden opgelost, maar het moet geen ziekte worden die we willen bestrijden.

Lees in dit artikel meer over het onderzoek ‘van eenzaamheid naar verbondenheid in de gemeente Borger-Odoorn’.

Geen artikel meer missen?

Geen artikel meer missen?

 

Schrijf je nu gratis in, dan ontvang je een mail zodra ik een nieuw artikel plaats!

Dank voor je inschrijving! Vanaf nu mis je geen enkel artikel meer.