Wat is de wet van de aantrekkingskracht? Je hebt wel eens van die periodes in je leven dat alles op zijn plek lijkt te vallen. Mensen die iets voor je kunnen betekenen komen ineens op je pad. En de wensen die je had komen zomaar uit.

 

Dit is de wet van de aantrekkingskracht

 

De definitie van deze wet:
“Alles waar ik mijn aandacht en energie op richt en waar ik me op focus, trek ik aan, of het nu negatief of positief is.”

Elke keer wanneer je jezelf betrapt op deze zinsneden, weet je nu dat het gaat om de wet van de aantrekkingskracht:

– Zomaar, uit het niets
– Alles valt op z’n plek
– Wat toevallig
– Dat is het lot
– Dit is voorbestemd
– Dat is nog eens een interessante samenloop van omstandigheden
– Wat een geluk

Wat je met je gedachtes, gevoelens, mentale beelden en woorden uitstraalt, trek je aan in leven. Dat kan dus negatief of positief zijn.

 

Twee voorbeelden

  • Stel je komt thuis van je werk en je bent chagrijnig en je bent kortaf naar de kinderen toe. Deze negatieve energie straal je dan uit. De wet van de aantrekkingskracht reageert daarop door meer van hetzelfde te geven.
  • Je hebt een mooie vacature gezien en vertelt daar enthousiast over. Je straalt dan positieve energie uit. Ook dan gaat de wet van de aantrekkingskracht aan het werk. Hij organiseert alles wat nodig is om jou meer van hetzelfde te geven.

In het begin dacht ik zelf dat wanneer je een positieve toekomst voor jezelf kan zien, dit visualiseert of jouw wensen het universum in gooit, dat dit genoeg zou zijn om de wet van de aantrekkingskracht in gang te zetten.

 

Alleen een wens hebben, is niet genoeg

Weten wat je wenst, is niet genoeg. Er zijn twee voorwaarden aan verbonden:

  1. Twijfels wegnemen: wanneer je twijfels hebt over die toekomst, of je die wensen wel echt kunt bereiken, dan straal je toch een negatieve vibe uit. Je trekt jouw wensen dan dus niet aan, maar je zult alleen maar meer twijfels krijgen. Het is daarom belangrijk om alle twijfels en angsten die je hebt ten aanzien van jouw wensen weg te nemen.
  2. Overgaan tot actie: wanneer je bepaalde wensen hebt en er komt wat op jouw pad, is het ook nodig om de kansen aan te grijpen. Dus daadwerkelijk tot actie overgaan is een tweede voorwaarde.

Wat moet je nou doen als je de wet van de aantrekkingskracht voor je wil laten werken?

De 3 stappen van de wet

 

Stap 1 – Stel jouw wensen vast

 

Eerst moet je weten wat jouw wensen zijn. Wat wil jij? Wat vind je echt belangrijk? Dit is niet voor iedereen even makkelijk te omschrijven. Vaak weten we wel wat we niet willen. Wanneer je ergens over klaagt of praat over wat je niet wilt, zend je negatieve energie uit. Toch kan dit ook een startpunt zijn. Je kunt een lijstje maken met wat je niet wilt en vervolgens schrijf je in de kolom ernaast ‘wat wil ik dan wel’. Probeer de kolommen zo lang mogelijk te maken, want dat geeft extra helderheid.

Kijk maar eens naar deze verschillen: ‘ik wil niet dat het pijn’ doet versus ‘het komt goed’. Of: ‘ik wil niet weer een afwijzing krijgen op die sollicitatie’ versus ‘ik wil een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek’.

 

Stap 2 – Richt je aandacht op die wens

 

De volgende stap is om meer positieve aandacht en energie te richten op jouw wens, want wat je aandacht geeft, groeit. De wet reageert echter niet op woorden, maar op jouw gevoel. Wanneer je dus een briefje op de spiegel hebt geplakt met ‘wat heb je een mooi, slank figuur’ en je denkt vervolgens ‘zo’n lijf zal ik nooit hebben’ dan geeft je dat een naar gevoel en de wet reageert dan op dat gevoel. Positieve woorden zullen daarom alleen werken wanneer ze waar zijn voor jou.

Ook daar is een handig hulpmiddeltje voor: door de toevoeging van ‘ik ben bezig met het proces om….’ worden alle wensen waarheid.

Ik wens een gezond gewicht à Ik ben bezig met het proces om af te vallen.
Ik wil mijn ideale partner tegen komen à Ik ben met het proces om mijn ideale partner aan te trekken.

 

Stap 3 – Laat het toe

 

Misschien heb je vroeger wensen gehad waar je erg enthousiast over was, maar die vervolgens niet zijn uitgekomen. Jouw wens vaststellen en deze ook écht willen, is niet genoeg. Je moet het ook toelaten. Alle twijfels die je hebt, moet je daarom wegnemen. Een beperkende overtuiging, een gedachte die steeds terugkomt, straalt een negatieve energie uit. Je kunt zo’n overtuiging herkennen door het woord ‘omdat’. Bijvoorbeeld: Zo’n baan ga ik niet vinden, omdat…

Stel jezelf daarom de volgende vragen:

– Is er iemand op deze aarde die doet wat ik wil of heeft wat ik wil?
– Hoeveel mensen hebben dat dan vandaag, vorige week, vorige maand of vorig jaar gekregen of gedaan?

Schrijf hierover een verklaring op in algemene bewoordingen en zorg ervoor dat hij geloofwaardig klinkt.

Een voorbeeld:
Op dit moment zijn er honderden mensen die hun ideale woning vinden. Afgelopen jaar hebben  miljoenen mensen hun droomplek gevonden.

 

Aan de slag met de wet van de aantrekkingskracht!

Wil jij ook eens ontdekken wat je echt belangrijk vindt? Of merk je bij jezelf veel twijfels? Maak dan eens een afspraak voor een gratis inspiratiegesprek via https://schaamteloosimperfect.youcanbook.me of via www.schaamteloosimperfect.nl/contact

 

Bronvermelding:
Losier, M. (2009). De wet van de aantrekkingskracht. Amsterdam: Boekerij.
Te vinden via: https://www.boekerij.nl/producten/de-wet-van-de-aantrekkingskracht-9789460230332
Zelf heb ik het boek geleend bij de bibliotheek.

 

Geen artikel meer missen?

Geen artikel meer missen?

 

Schrijf je nu gratis in, dan ontvang je een mail zodra ik een nieuw artikel plaats!

Dank voor je inschrijving! Vanaf nu mis je geen enkel artikel meer.