Even wat gas terug. Arggh, ik kan daar flink van balen. Dat ik minder werk gedaan krijg dan ik zou willen. Of dat ik minder energie heb ik dan ik zou willen. Ik weet natuurlijk best dat het niet helemaal perfect hoeft. En ik ben ook oververmoeid.

En dan toch blijven doorgaan hè?! Ik wil ook zó graag.

Ik herken het nu alleen eerder en weet wat me te doen staat…

 

Oververmoeid

Mijn zoontje, Daan van 6 maanden (dit was in 2017), heeft eczeem. Hij heeft veel jeuk en daar wordt hij ’s nachts vaak wakker van. Erg vervelend voor dat kleine ventje. En ook voor papa en mama. Regelmatig hebben wij nachten waarin we 10x uit bed gaan voor hem. Dit gaat al heel wat maandjes zo. We zijn gesloopt. Oververmoeid.

Ik merk het bij alles:

  • Ik heb een kort lontje.
  • Ik kan me minder goed concentreren.
  • Ik doe langer over mijn werk.
  • En ik heb minder energie om af te spreken met vrienden.

Vrienden zeggen: Jullie zijn de beste anticonceptie. Pfff, blij om jullie van dienst te kunnen zijn!

 

Het voelt als falen

Echt vrolijk word ik er niet van. Dat oververmoeid zijn voelt als falen. Het gaat allemaal niet meer zoals ik graag zou willen.

En toch, toen ik had besloten om wat gas terug te nemen, voelde het beter. Even wat minder hoge eisen aan mezelf.

Ik vond het vooral moeilijk om wat gas terug te nemen in mijn werk: ik wil graag anderen helpen en met bakken energie de week door. Toen dacht ik: Wat vind ik nou het allerbelangrijkste? Dat is mijn gezin. En als ik wil dat het thuis goed gaat, is het belangrijk dat ik ook voor mezelf zorg. Dat heb ik dus gedaan.

 

Zorgen voor een ander is ook zorgen voor jezelf

Welke acties heb ik ingezet? Ik zorg nu voor extra slaap. Ja echt, deze week lag ik er ook weer een keer om 21:00 in. Verder slapen mijn man ik om de beurt uit in het weekend. Voor het eczeem van ons zoontje hebben we middeltjes meegekregen van de dermatoloog.

Voor mijn bedrijf heb ik wat gas teruggenomen. Ik schrijf wat minder blogs en ben minder zichtbaar op social media. Daarom hebben jullie ook even wat minder van mij gehoord. Ik help klanten, daar krijg ik energie van. De zaken eromheen laat ik wat liggen. En dat is oké.

Verder ben ik lekker blijven volleyballen en soms loop ik een blokje om als het zonnetje schijnt. Dat geeft ook weer rust in je hoofd.

Een beetje gas terug is zo erg nog niet. Voor nu 😊

 

Gratis adviesgesprek

Wil je graag ontdekken wat voor jou de belangrijkste stappen zijn? Dat kan ook via een gratis adviesgesprek. Ik heb elke week plek voor twee gesprekken, dus wees er snel bij: https://schaamteloosimperfect.youcanbook.me/

 

Meer lezen? Lees dan dit artikel:

http://https://schaamteloosimperfect.nl/citroenlimonade-stappenplan-voor-narigheid/

 

 

 

 

Geen artikel meer missen?

Geen artikel meer missen?

 

Schrijf je nu gratis in, dan ontvang je een mail zodra ik een nieuw artikel plaats!

Dank voor je inschrijving! Vanaf nu mis je geen enkel artikel meer.